02 mart.

DE CE SA FOLOSESTI PROFILE LED

Desi iti doreai mai multa lumina in unele locuri din casa, totusi nu puteai sa folosesti becurile obisnuite din simplul motiv ca spatiul nu iti permitea. Acum , in sertarele cu haine, in mobilierul din bucatarie, in dulapuri, pe rafturile din camara, in debaraua cu de toate, iti face placere sa cauti ce ai nevoie deoarece folosind iluminatul led, aceste locuri au devenit foarte atractive si iluminate pe masura necesitatii. Folosirea benzilor led albe sau colorate, pe langa faptul ca iti sunt utile pentru lumina pe care o dau in aceste locuri mai intunecoase, mai au si avantajul ca poti obtine cu ele decoratiuni interioare de vis si durabile in timp (ani de zile).

Pana la aparitia profilelor led, se foloseau doar benzile led dotate cu banda adeziva lucru care de multe ori impiedeca obtinerea unui efect dorit datorita limitarii posibilitatilor lor de montare. Sau  alte ori directia luminii obtinuta nu era tocmai cea dorita dar nu puteai modifica suportul pe care urma sa lipesi banda led si rezultatul nu mai era cel scontat. Datorita greutatii proprii (chiar daca nu era mare) in timp, exista riscul ca banda led sa se dezlipeasca, mai ales daca era prinsa pe verticala sau pe orizontala si orientata in jos. Profilele led pot insa fi fixate cu suruburi sau suspendate cu o sustinere eleganta.

Cu ajutorul profilelor de aluminiu, benzile led nu mai au niciun inconvenient de montare si de dispersare a luminii astfel ca pot fi prezente in ORICE decoratiune interioara sau exterioara cu un rezultat exceptional. Montarea benzilor led cu profile de aluminiu, este un proces inovativ care poate oferi o integritate structurala de inalta calitate pentru iluminatul led. De asemenea dispersoarele de lumina din policarbonat, care inchid profilele led, lasa lumina emisa de banda led sa difuzeze si sa nu ramana unidirectionata, ceea ce reprezin un alt avantaj al acetui tip de montaj. Capacul dispersor poate fi de mai multe tipuri: translucid, trasparent, semi-opac, opac, alb iar alegerea lui se face in functie de cantitatea de lumina pe care doresti sa o ai. Alegi un capac opac, lumina este mult mai putina dar ai o constanta in flux, daca optezi pentru un capac transparent atunci ai cea mai mare cantitate de lumina.

Cu ajutorul profilelor de aluminiu arhitectii si designerii de iluminat pot proiecta trasee sofisticate de expunere a becurilor si benzilor led obtinand  efecte de lumina si culoare care nu s-au putu realiza pana la tehnologia led. Daca benzile led se puteau doar aplica, marele avantaj al profilelor de aluminiu este ca acestea se pot aplica , suspenda si incastra,  adica trei modalitati diferite de prindere. Mai mult decat atat, insasi diversitatea modelelor de profile led  este atat de mare incat atunci cand iti decorezi casa, e bine sa consulti cataloagele cu aceste produse  pentru ca asa sigur gasesti ORICE solutie care iti este necesara pentru fantezia ta. Automat toate aceste calitati ale profilelor led multiplica foarte mult posibilitatile de folosire a benzilor led.

Nu in ultimul rand cind vorbesti de banda led, profil led, iluminat led  trebuie sa accentuezi faptul ca, pe langa frumusetea rezultatelor si economisirea energiei electrice, aceasta tehnologie este ecologica, fara emisii de CO2.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *